tirsdag 28. oktober 2008

Skille mellom godt og ondt


Det er veldig viktig å bevare klare linjer og å velge riktig i livet.
Av Jerzy Polok, Polen


Det er en stor glede å se at ungdommer vokser opp og får innhold i livet, og at de begynner å bli grepet av et indre liv med Kristus.

Når et menneske begynner å vokse opp, da merker han/hun at det er mange lyster og begjæringer og mange forskjellige ideer og innfall som vekkes opp. Ofte sier man at det er en vanskelig tid i livet, men det er Gud som fører oss inn i denne perioden i livet. Se for eksempel hva som står skrevet i 5. Mosebok 11:29: «Når Herren din Gud fører deg inn i det landet du nå drar inn i og skal ta i eie, da skal du lyse velsignelsen på fjellet Garisim og forbannelsen på fjellet Ebal.»

Det er nødvendig å ha både «Garisim» og «Ebal» i sitt liv, et skille mellom godt og ondt, hvor man kan velsigne det som Gud velsigner og forbanne det som Gud har forbannet. Hvis du har det slikt i ditt hjerte, kan du bevare kraften du får fra Gud i bønn og da har du klare linjer i livet.

Hvis det mangler «Ebal» i livet, dvs. at man ikke kaller ondt for ondt, da kan man fort komme i en falsk frihet, hvor alt er «godt». Utviklingen stopper opp og Satan får makt. Nei – vi må forbanne det som Gud har forbannet!

Hvor herlig å kunne høre på denne Guds stemme i vårt hjerte og være enig med den! Elske det som Gud har velsignet og hate det som Gud hater.

Oktober 2008

Ingen kommentarer: